top of page

Vai ir Jūrmala pēc Majoriem?

http://www.diena.lv/raksts/sestdiena/vai-ir-jurmala-pec-majoriem-14143934

Pirmā romu filma Latvijā?

Svētdienas vakarā pilnīgi nejauši padzirdējām par Slokas romiem, kas šobrīd rajonā uzņem filmu. Skaidrs, ka mēs tādus gribam satikt. Uzreiz uzrakstījām un pieteicāmies ciemos jau nākamajā dienā. Makss, kurš ir režisors, operators, scenārija autors, producents un gan jau arī pavārs, skolotājs un kurpnieks, no sākuma domāja, ka mūsu vēlme viņus satikt ir kaut kāds joks. Bet par tādām lietām nejoko!

Ieradāmies Slokas stacijā, kura bija ļoti noslēpumaina – tajā bija trīs durvis ar uzrakstu "Slēgts". Tā arī neuzzinājām, kas aiz šīm durvīm būtu, ja tās būtu atvērtas. Satikām Maksu, kurš informēja, ka visa komanda ir ieradusies, vienīgi pieminēja, ka latviski džeki nerunā, tāpēc mēģināsim izlīdzēties ar krievu vai angļu valodu. Kā tad! Pēc 15 minūtēm visi runāja latviski.

Maksam šī nav pirmā filma. Filma The Call esot par draudzību, cīņu ar sevi, sportu, tātad par visu. Tajā savienoti apmēram visi iespējamie žanri, izņemot pornogrāfiju. Bet, manuprāt, pats svarīgākais ir nevis tas, cik Lielo Kristapu dabūs filma, bet gan tas, ka tā vispār tiek uzņemta.

Pirmā romu filma Latvijā tiek uzņemta bijušajā Slokas papīrfabrikā, kas savu darbību beidza apmēram pirms septiņiem gadiem, bet jau tagad tur viss ir pilnīgi sabrucis.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
bottom of page